Celozrnná rýžová mouka bezlepková, Demeter, 500 g
Exkluzivní celozrnná rýžová mouka v kvalitě Demeter.
Celozrnná rýžová mouka má oříškovou chuť a spolu se škrobem a pojivem, případně ve směsi s jinými bezlepkovými moukami, je celozrnná rýžová mouka vhodná pro výrobu bezlepkového chleba a dalšího pečiva. Nebo ji použijte k vaření omáček.
Základní směs bezlepkových mouk, kterou si můžete připravit sami:
Smíchejte 1/3 rýžové mouky, 1/3 kukuřičné mouky a 1/3 kukuřičného škrobu. Na 500 g moučné směsi přidejte 2 lžičky lokustové gumy, xantanu nebo guarové gumy.
Co to je lokustová guma?
E 410 Karubin (Lokustová guma, Karob) Tato rostlinná guma se získává ze semen stálozelené rostliny zvané rohovník obecný (karob, svatojánský chléb neboli Ceratonia siliqua), která se přirozeně vyskytuje v oblasti Blízkého východu a Středomoří a pěstuje se ve Španělsku, Spojených státech a Austrálii.
Pokyny pro skladování
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použití
Celozrnnou rýžovou mouku používejte čistou nebo ve směsích spolu se škrobem a pojivem, jako je například guma ze svatojánského chleba, na bezlepkový chléb a další pečivo.
Složení a nutriční informace naleznete níže.
Detailní popis produktu
Složení:
Celozrnná mouka z hnědé rýže**
** v kvalitě DEMETER - jedná se o BIO-dynamické zemědělství.
Nutriční hodnoty vztažené na 100 g:
Energie kJ / kcal 1516 kJ / 362 kcal
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bezlepková mouka |
---|---|
Hmotnost: | 0.51 kg |