Italský bezlepkový večer (kurz bezlepkového vaření), 9. 1. 2025 Praha
Zážitkový kurz bezlepkového vaření v italském stylu
Kdy: 9. 1. 2025, 18.00 - 21.00
Kde: Šternberkova 12, Praha 7
Anotace:
Bezlepkové vaření v italském stylu s vybranými delikatesami, víny a samozřejmě italským Proseccem. V designové kuchyni a bezlepkovém obchodě v Holešovicích.
Pouze pro 4 účastníky.
Co se naučíte?
Uvařit delikátní bezlepkovou pastu (těstoviny), připravit bezlepkové lasagne nebo třeba italské Rissoto a jako třešničku na dortu si uděláte vynikající Tiramissu. Budete si moci sami vybrat z jakých bezlepkových těstovin se bude vařit - máme cca. 50 druhů, tak snad si vyberete:-).
Budeme se také soustředit na estetiku, jíme přeci také očima.
Jak bude vypadat menu?
Welcome drink - hádejte:-). Jistě, dáme si Prosecco. Samozřejmě kvalitní, italské z prosekárny.
Předkrm:
Variace na italské antipasti: sýry, šunky, salámy, artyčoky, olivy atd. Dále si připravíte Bruschettu s hříbky nebo s rajčaty. Naučíte se připravovat domácí bazalkové pesto.
K tomu budete mít na výběr vysoce kvalitní italská vína dle Vaší preference.
Hlavní jídla:
- Naučíte se dělat italské Rissoto. Bude perfektně krémové a lahodné.
- Dále si upečete 2 druhy bezlepkových lasagní. Lasagne si vyberete sami.
- Uděláte si univerzální omáčku z pečených rajčat, která se dá použít na těstoviny, rybu nebo třeba Gnocchi.
Dezert:
Italské Tiramissu z mascarpone s bezlepkovými piškoty.
Po celou dobu budete mít k dispozici samozřejmě nealkoholické nápoje (filtrovaná voda, prémiová káva, čaj) a výše zmíněné alkoholické nápoje.
Jaký je dress code?
Samozřejmě nikdo Vás do ničeho nebude nutit, ale bylo fajn se pěkně obléknout. Italové si umí užít nejen dobré jídlo, ale také se dokážou velmi elegantně obléknou a upravit. Nebojte, máme zástěry k zapůjčení. A k dobrému jídlu a pití se tepláky moc nehodí:-).
Kdo se o Vás bude starat?
No přeci Dagmar Matějková.
Kdo to je?
Ing. Dagmar Matějková je majitelka bezlepkového obchodu a eshop.celiakarna.cz. Dagmar ja autorkou knihy "Eat Live Feel Well" (2021), tato kniha je v AJ a v březnu 2025 jí vyjde další kuchařka tentokrát v češtině s názvem Delikátně a zdravě bez lepku, vydává Euromedia. Dagmar také píše blog celiakarna.cz, kde naleznete více než 250 bezlepkových receptů.
Je potřeba umět vařit?
Není. Budete si zkoušet krájet, míchat, mixovat, aranžovat atd. Každý se zapojí a budeme dbát na to, aby nikdo nestál a nekoukal - tedy pokud to sám/sama nebude chtít. Lékárničku zajistíme:-).
Co dostanu navíc?
- Certifikát o absolvování kurzu.
- Voucher na 10 % slevu v eshop.celiakarna.cz nebo Holešovickém bezlepkovém obchodě na 10 %.
- Pokud budete mít moji knihu - ráda Vám ji podepíšu a napíšu věnování.
- Odnesete si zážitky, recepty a snad i dobrou náladu a to Vám už nikdo, nikdy nevezme.
- Samozřejmě si s sebou vezměte krabičky nebo něco na odnos delikates, které se na místě nesnědí.
Jelikož nechci z toho mít masovku, kurz je určen jen pro 4 osoby.
Budu se na Vás těšit!
Dagmar Matějková
Kategorie: | Bezlepkové kurzy vaření |
---|---|
Hmotnost: | 0.001 kg |