


Rychlá příprava
Přidejte pouze vodu, bez droždí. Takto je to snadné:
- Troubu předehřejte na 225 °C horního a spodního ohřevu (značka plynu 4).
- Rychlou chlebovou směs krátce rozmíchejte v 500 ml vlažné vody metličkou nebo ručním mixérem.
- Nenecháváme vykynout.
- Těsto ihned vlijte do vymazané formy na chléb (25 x 10 cm).
- Povrch uhlaďte vodou a poté potřete olejem.
- Chléb pečte při 225 °C 50-60 minut.
Před krájením vyjměte chléb z formy a nechte jej vychladnout na mřížce.
Příprava v pekárně (funguje pouze s droždím) Do nádoby na pečení nejprve přidejte 450 ml studené vody, poté směs na rychlý chléb a 1 balíček sušeného droždí. Pokud je to možné, pečte v rychlém programu na nastavení "tmavý". Během hnětení těsto 2 až 3krát uvolněte od okrajů, aby se optimálně promíchalo.
Mouky a těsta nejsou určeny ke konzumaci v syrovém stavu a musí se vždy důkladně prohřát.
Složení
Celozrnná rýžová mouka* 41 %, kukuřičný škrob*, semena* 12 % (slunečnicová semena*, lněné semínko*, sezam*), kukuřičná mouka*, quinoový kvásek* (quinoová mouka*, rýžová mouka*), zahušťovadlo: guma guar*, jedlá sůl, kypřící prášek (kypřící látka: hydrogenuhličitan sodný, okyselovadlo: vinan sodný, kukuřičný škrob*), mleté slupky psyllia*.
* = složky z ekologického zemědělství, ** = složky z ekologického dynamického pěstování
Nutriční hodnoty a výsledky analýz vztažené na 100 g
Energetická hodnota kJ / kcal 1526 kJ / 362 kcal
Tuk 6,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g
Sacharidy 64 g
z toho cukr 0,7 g
Vláknina 5,9 g
Bílkoviny 7,6 g
Sůl 2,4 g