


Pokyny pro běžnou přípravu
Přidejte: 500 ml vlažné vody a 1 balíček sušeného droždí (nebo 1/2 kostky čerstvého droždí).
Připraví se přibližně 850 g chleba. Takto je to snadné.
- Smíchejte obsah balení smíchejte s 1 balíčkem sušeného droždí.
- Odměřte přesně 500 ml vlažné vody a přidejte ji. (Pokud chcete použít čerstvé droždí: Nebojte se, pokud se vám směs na pečení bude zpočátku zdát velmi "ovesně-rozteklá", mícháním se promění v hladké chlebové těsto.
- Míchejte pomocí ručního mixéru s hákem na těsto nebo kuchyňského robotu s metlou míchejte alespoň 5 minut, dokud se nevytvoří těsto, a nalijte ho do vymazané 25 bochníkové formy.
- Těsto uhlaďte: Těsto v bochníkové formě uhlaďte shora velkým množstvím vody a poté potřete olejem.
- Necháme vykynout. Přikryjeme fólií a necháme 20 minut kynout na teplém místě.
- Upečeme: Chléb pečeme v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 60 minut.
Tip: Chléb bude mít obzvlášť pěkný povrch, pokud během pečení vložíte do trouby neprodyšnou misku s trochou vroucí vody.
Nakonec nechte vychladnout: Chléb ihned po upečení vyjměte z formy a před krájením jej nechte dobře vychladnout na mřížce.
Složení
Celozrnné vločky OVESNÉ** bez lepku 70 %, rýžová celozrnná mouka** 22 %, pohankový kvásek* (pohanková mouka*), mořská sůl, zahušťovadlo: guma guar*.
* = složky z ekologického zemědělství, ** = složky z ekologického dynamického zemědělství.
Nutriční hodnoty a výsledky analýz vztažené na 100 g
Energetická hodnota kJ / kcal 1507 kJ / 357 kcal
Tuk 5,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,0 g
Sacharidy 61 g
z toho cukr 1,1 g
Vláknina 8,3 g
Bílkoviny 12 g
Sůl 1,9 g