Bezlepkové špagety, rýžové, celozrnné, BIO, 250 g
Pravidelné analýzy nezávislých laboratoří zaručují, že rýžové těstoviny Naturata neobsahují lepek. Při výrobě rýžových těstovin Naturata se zcela vylučuje použití pomocných látek nebo přísad. Použitá rýže se pěstuje podle přísných zásad kontrolovaného ekologického pěstování.
Výroba
Výrobní proces rýžových těstovin vyžaduje mnoho zkušeností a intuice. Sušení nudlí je mnohem pomalejší a šetrnější než například u těstovin z tvrdé pšenice.
Samotná výroba zahrnuje následující kroky:
- smícháním rýžové mouky a vody vznikne homogenní těsto
- těsto se poté lisuje do tvaru pomocí lisovacích forem
- bezprostředně po lisování se vytvarované těstoviny suší a následně balí
Šetrné zpracování zachovává cenné složky a těstoviny jsou díky němu obzvláště lehké a chutné.
Použití
Jsou ideální pro přípravu letních těstovinových pokrmů, lehkých těstovinových salátů nebo asijských jídel.
Příprava
Tvarem i konzistencí silně připomínají známé pšeničné nudle. Při vaření se však liší díky absenci lepku, bílkoviny glutenu. Škrob se může více rozvařit a voda při vaření více bublá než u jiných nudlí.
Úspěšné vaření podporuje volba velkého hrnce a dostatečného množství vody (alespoň 2,5 litru na 250 g těstovin) a pravidelné míchání. Rýžové těstoviny Naturata lze podle potřeby vařit "al dente" nebo doměkka.
Složení a nutriční hodnoty naleznete níže.
Detailní popis produktu
Složení:
Celozrnná rýžová mouka*.
* = Složky z ekologického zemědělství
Nutriční hodnoty vztažené na 100 g:
Energetická hodnota kJ / kcal 1546 kJ / 365 kcal
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bezlepkové těstoviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.26 kg |