


Složení
Ovesné celozrnné vločky** bez lepku 74 %, rýžové celozrnné vločky* 8 %, pohankové vločky** 8 %, quinoa vločky* 5 %, prosné celozrnné vločky* 5 %.
* = složky z ekologického zemědělství, ** = složky z ekologického dynamického zemědělství.
Nutriční hodnoty a výsledky analýz vztažené na 100 g
Energetická hodnota kJ / kcal 1550 kJ / 367 kcal
Tuk 5,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,0 g
Sacharidy 62 g
z toho cukr 0,8 g
Vláknina 8,2 g
Bílkoviny 13 g
Sůl <0,01 g
Tip na recept
Ovesné vločky máčené přes noc
Ingredience:
50 g pětizrnných vloček, 150 ml mléka (alternativně: sójový nebo obilný nápoj), podle chuti: sušené ovoce, semínka nebo jablečné pyré.
Postup přípravy:
Smíchejte 50 g pětizrnných vloček v misce se 150 ml studeného mléka, sušeným ovocem, semínky nebo jablečným pyré a přikryté dejte do chladničky. Druhý den ráno si je vychutnejte ke snídani.