Agar plátkový bezlepkový, BIO, 2,5 g

Agar je přírodní, veganská náhrada želatiny. Vyrábí se z mořských řas.

Agar je téměř bez chuti a bez zápachu, a proto se používá jako alternativa želatiny pro vegany a vegetariány. Jeho vlastnosti ho činí užitečným při výrobě marmelád, zmrzlin, dezertů, polévek, omáček, salátů a mnoha dalších potravin.

Balení 2,5 g. 

Náš agar je v BIO kvalitě, samozřejmě bez lepku a můžete jej směle použít při přípravě různých želé, na ovocné dorty a podobně.

Pozor - je daleko silnější než želatina a tuhne již při pokojové teplotě. 

Použití agaru jsme vyzkoušeli na tomto receptu. Mimochodem naprosto excelentní bezlepkový Cheese Cake. Recept naleznete na celiakarna.cz. 

Jak pracovat s naším Agarem? 

V balení naleznete 2 plátky, které vám vystačí na 500 ml tekutiny.

Pokud chcete tuhou konzistenci, např. želé na dort, použijte oba plátky na daných 500 ml tekutiny. Agar se jednoduše vloží do tekutiny a nechá se projít varem, musíme neustále míchat, alespoň 2 minuty. Pak si můžete agarovou hmotu vlít např. do nějaké formy nebo na dort. 

Pokud pracujeme s dalšími tekutinami nebo krémy, je vhodné nechat tekutinu s agarem lehce vystydnout. Jen pozor na to, že agar tuhne již při pokojové teplotě, tz. není ideální na něj zapomenout:-). 

Složení výrobku naleznete níže. 

75 Kč 75 Kč / 1 ks
Dostupnost: Skladem
Můžeme doručit do:
7.6.2023
Možnosti doručení
Agar plátkový bezlepkový, BIO, 2,5 g
Bezlepkový agar, BIO, eshop.celiakarna.cz
BIO
Certifikovaný BIO eshop
Certifikovaný BIO eshop CZ-BIO-002
Zboží na skladě bude do 48 hodin u Vás.
Zboží na skladě bude do 48 hodin u Vás
Od 1.499,- Kč doprava zdarma
Od 1.499,- Kč doprava zdarma
Výhody pro registrované zákazníky
Slevový program pro registrované zákazníky

Detailní popis produktu

Složení: 

80 % Želírující látka: agar-agar*; stabilizátor: glycerin*.

* = složky z ekologického zemědělství

Doplňkové parametry

Kategorie: Bezlepkové pečení
Hmotnost: 0.02 kg