Vážení a milí zákazníci,
opět jsme pro Vás přivezli BEZLEPKOVÉ NOVINKY. Vánoční limitky, nové druhy těstovin, bezlepkové pečivo nebo cereálie. Vše 100 % bez lepku, ovšem plné chuti a bez chemie.
Přejeme Vám příjemné nakupování!
Vážení a milí zákazníci,
opět jsme pro Vás přivezli BEZLEPKOVÉ NOVINKY. Vánoční limitky, nové druhy těstovin, bezlepkové pečivo nebo cereálie. Vše 100 % bez lepku, ovšem plné chuti a bez chemie.
Přejeme Vám příjemné nakupování!
Organický agar agar se získává z červených mořských řas a má obrovskou želírovací schopnost - pouhých 5 g agar agaru nahradí v receptech 6 plátků želatiny!
Navíc je ARCHE agar agar veganský, organický a bezlepkový.
Agar agar je mimořádně všestranný a lze jej použít k želírování želé, jemných terin, ovocných želé, ovocných pomazánek a krémových dortů. Aby agar agar optimálně želíroval, přidejte k velmi kyselému ovoci trochu jemného ovoce nebo ovocné šťávy.
Při vaření je ARCHE Agar Agar cítit mořskou vůní, která však rychle mizí.
Použití
Pro přípravu ovocné pomazánky 500 g ovoce očistěte, přiveďte k varu se sladidlem, 1 lžící citronové šťávy a 1 lžičkou (cca 3 g) agaru za stálého míchání, vařte 2-10 minut podle druhu ovoce a nalijte do připravených sklenic.
Pro pevné želé smíchejte 2 lžičky agaru (cca 5 g) s 500 ml tekutiny, za stálého míchání krátce povařte a nechte vychladnout.
Tip:
Agar agar po ochlazení při teplotě přibližně 35 °C želíruje. Proveďte želírovací test na studené desce.
Agar agar je také chuťově neutrální náhražkou želatiny v receptech na (dortové) krémy. 2 čajové lžičky (přibližně 5 g) agaru agaru nahradí 6 plátků želatiny (na 500 ml tekutiny).
Aby agar agar želíroval, musí se vařit.
U krémů, které se nemají zahřívat, rozpusťte agar agar v troše vody nebo džusu, přiveďte k varu a vařte přibližně 2 minuty. Poté tekutinu metličkou vmíchejte do zbývajícího (nevařeného) krému a nechte vychladnout.
Pozor - je daleko silnější než želatina a tuhne již při pokojové teplotě.
Použití agaru jsme vyzkoušeli na tomto bezlepkovém receptu. Mimochodem naprosto excelentní bezlepkový Cheese Cake.
Recept naleznete na celiakarna.cz.
Složení výrobku naleznete níže.
Kategorie: | Bezlepkové pečení |
---|---|
Hmotnost: | 0.03 kg |
Složení:
Agar-agar*
* = složky z ekologického zemědělství
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.