ENZYM (ferment) na pečení, bezlepkový, BIO, 20 g
Na chléb bez droždí!
Pečicí ferment BIOVEGAN se vyrábí bez použití medu a kvasinek a díky svému mírnému charakteru je dobře snášen a chutná zejména alergikům na kvasinky.
Jak Ferment použít?
Potřebujete následující suroviny (1 chléb bez droždí):
- 550 g mouky
- 1 lžíce soli
- 500 ml vlažné vody
Krok 1:
- Balení fermentu za stálého míchání rozpustíte ve 350 ml vlažné vody.
- Přidáte 300 g mouky a dobře propracujete těsto.
- Posypete lehce moukou, zakryjete utěrkou a necháte mouku s vodou pracovat 12 hodin, ideální teplota je 30 - 35 °C.
Krok 2:
- Přilijte 150 ml vlažné vody.
- Přisypte 150 g mouky a dobře propracujte.
- Poprášíme lehce moukou, zakryjete utěrkou a necháte mouku s vodou pracovat dalších 5 - 8 hodin, ideální teplota je 30 - 35 °C.
Krok 3:
- Přidáme posledních 150 g mouky a lžičku soli.
- Propracujeme těsto a necháme další 2 hodiny kynout.
- Nakonec dáme těsto do pekáče a ve vyhřáté troubě pečeme cca. 60 minut.
Na obalu jsou obrázky s postupem. Text je sice v němčině, nicméně pochopí každý.
Hodně štěstí při pečení a pokud se nám budete chtít pochlubit, jak se Vám chléb povedl, můžete nám poslat Vaše fotky, třeba na e-mail info@celiakarna.cz
Složení naleznete níže.
Kategorie: | Bezlepkové prášky do pečiva a droždí |
---|---|
Hmotnost: | 0.025 kg |
Položka byla vyprodána… |