Mleté hnědé proso - bezlepkové na pečení na jedničku!
Hnědé proso je divoká forma prosa. Pěstuje se již od předkřesťanských dob. Na rozdíl od žlutého prosa se hnědé proso neloupe.
Navlhčené se vymlátí a poté se šetrně a rychle suší. Díky tomu si hnědé proso zachovává kvalitu syrové potraviny, je bezlepkové a v kuchyni všestranně využitelné.
Skvěle se hodí jako přídavek do müsli, jogurtů nebo smoothies, ale mleté hnědé proso můžete použít i na bezlepkové pečení koláčů, buchet nebo na chleba.
Hnědá prosná mouka - regionální a udržitelná
Zajímavosti o pěstování
Hnědé proso Govinda se pěstuje a zpracovává v Německu. Většinu z něj získáváme od Franka Fellmanna ze Schefflenz-Kleineicholzheimu, asi 40 km severně od Heilbronnu.
Tento farmář převzal farmu od svého otce v roce 1990 ve věku 21 let a přešel přímo na udržitelné zemědělství. Rodina vlastní krávy, koně, ovce a slepice. Frank Fellmann pěstuje 10 až 12 hektarů hnědého prosa.
Detailní informace o produktu naleznete níže.