Brzy otevíráme naši první bezlepkovou provozovnu v Praze. Více informací v sekci Novinky.
Akce BIO
Značka: Bauckhof

SMĚS NA bezlepkový ovesný CHLÉB, demeter (BIO), 500 g

89 Kč 94 Kč Sleva 5 % 89 Kč / 1 ks
Objednáno

Bez použití geneticky modifikovaných organismů nebo geneticky modifikovaných surovin.

Zajímavosti

Pro náš bezlepkový ovesný chléb používáme pouze bezlepkové ovesné vločky. Naše bezlepkové ovesné vločky jsou bez kontaminace zrny obsahujícími lepek během pěstování, přepravy a zpracování.

Každou šarži analyzujeme a garantujeme < 20 ppm lepku. Většina lidí s nesnášenlivostí lepku může bezlepkový oves zařadit do své stravy, protože struktura bílkovin ovsa se liší od struktury bílkovin pšenice, žita, špaldy a ječmene.

Výroba

Všechny bezlepkové výrobky společnosti Bauckhof jsou po výrobě a zabalení kontrolovány na bezlepkovost v laboratoři mlýna a jsou registrovány u Německé společnosti pro celiakii. Ovesný chléb Bauckhof je vhodný pro bezlepkovou dietu při celiakii a sprue.

Použití

Varianty

Do hotového těsta můžete přimíchat tyto variantní přísady: 4 lžíce rozmixovaných semínek a 2-3 lžíce sultánek NEBO 1-2 malé, nahrubo nastrouhané mrkve a 3 lžíce nahrubo nasekaných lískových oříšků NEBO 75 g půlek vlašských ořechů.

Informace o skladování
Skladujte prosím na chladném a suchém místě.

Příprava v domácí pekárně

Nejprve přidejte 475 ml vody, poté ovesnou směs na chleba a 1 balení sušeného droždí do nádoby na pečení. Pečte pokud možno v "rychlém programu". Během hnětení těsto 2-3krát uvolněte od okrajů, aby se optimálně promíchalo.

Jak na přípravu - klasickou bez pekárny, složení produktu a nutriční hodnoty, naleznete níže v detailním popisu produktu. 

Možnosti doručení
Kategorie: Bezlepkové směsi
Hmotnost: 0.6 kg
Položka byla vyprodána…
Certifikovaný BIO eshop
Certifikovaný BIO eshop CZ-BIO-002
Od 1.499,- Kč doprava ZDARMA + rychlé doručení.
Od 1.499,- Kč doprava ZDARMA + rychlé doručení.
Výhody pro registrované zákazníky
Slevový program pro registrované zákazníky

Pokyny pro běžnou přípravu

Přidejte: 500 ml vlažné vody a 1 balíček sušeného droždí (nebo 1/2 kostky čerstvého droždí).

Připraví se přibližně 850 g chleba. Takto je to snadné. 

  1. Smíchejte obsah balení smíchejte s 1 balíčkem sušeného droždí.
  2. Odměřte přesně 500 ml vlažné vody a přidejte ji. (Pokud chcete použít čerstvé droždí: Nebojte se, pokud se vám směs na pečení bude zpočátku zdát velmi "ovesně-rozteklá", mícháním se promění v hladké chlebové těsto.
  3. Míchejte pomocí ručního mixéru s hákem na těsto nebo kuchyňského robotu s metlou míchejte alespoň 5 minut, dokud se nevytvoří těsto, a nalijte ho do vymazané 25 bochníkové formy.
  4. Těsto uhlaďte: Těsto v bochníkové formě uhlaďte shora velkým množstvím vody a poté potřete olejem.
  5. Necháme vykynout. Přikryjeme fólií a necháme 20 minut kynout na teplém místě.
  6. Upečeme: Chléb pečeme v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 60 minut.

Tip: Chléb bude mít obzvlášť pěkný povrch, pokud během pečení vložíte do trouby neprodyšnou misku s trochou vroucí vody.

Nakonec nechte vychladnout: Chléb ihned po upečení vyjměte z formy a před krájením jej nechte dobře vychladnout na mřížce.

Složení

Celozrnné vločky OVESNÉ** bez lepku 70 %, rýžová celozrnná mouka** 22 %, pohankový kvásek* (pohanková mouka*), mořská sůl, zahušťovadlo: guma guar*.

* = složky z ekologického zemědělství, ** = složky z ekologického dynamického zemědělství.

Nutriční hodnoty a výsledky analýz vztažené na 100 g

Energetická hodnota kJ / kcal 1507 kJ / 357 kcal
Tuk 5,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,0 g
Sacharidy 61 g
z toho cukr 1,1 g
Vláknina 8,3 g
Bílkoviny 12 g
Sůl 1,9 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: