Objevte naši rakouskou BIO kosmetiku Sanoll.

Famózní bezlepková pizza - recept

 

Moc jsem od tohoto mého výtvoru nečekala, ale nakonec vlastně chuťová bomba. Opět zvládne i začátečník. Prim hraje rýžová mouka natural a kombinuji s tapiokovou. Z hrnku pomleté rýže a 3 lžic tapioky budete mít 2 pizzy.

Jednu jsme si dali na chuť k lehké večeři a půlku těsta jsem ještě dala do lednice. Myslím, že zítra bude ještě lepší. Těsto na tuto bezlepkovou pizzu je měkké, okraje jsou křupavé.

 
DSC_0043
 
  • Velmi snadné, příprava 15 minut, pokud si mouku namelete sami, pokud máte kupovanou, uspoříte čas. Kynutí cca. 1 hodina, pečení asi 25 minut.

  • Bez lepku, vajec, laktózy a bez masa (pokud nepoužijeme salám nebo šunku)

SUROVINY na 2 bezlepkové pizzy:

  • 1 a 3/4 hrnku bezlepkové mouky, použila jsem tapiokovou, rýžovou jednalo se o rýži natural (poměr byl 1,5 hrnku rýžové a zbytek tapioková)

  • 1 lžička sušeného droždí

  • 1/2 lžičky soli (Himalájská)

  • 1/2 lžičky třtinové panely nebo jiného sladidla např. rýžového sirupu

  • 1 lžička Xantanu

  • 1 lžička Psylium

  • cca. 1 hrnek vlažné vody - postupně přiléváme

  • 2 lžíce olivového oleje

  • rajčatové sugo (rajčata, cibule, česnek, sůl), šunka, olivy, mozzarella nebe jiné sýry, zelenina, uzenina dle chutí

 

 Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!

 
DSC_0038
 

POSTUP PŘÍPRAVY bezlepkové pizzy:

  • Pokud máme mlýnek, umeleme si mouku.

  • Pokud mlýnek nemáme, odměříme si mouku.

  • Do mouky přidáme sůl, xantanovou gumu, psylium, panelu, droždí a dobře promícháme.

  • Dáme do kuchyňského robota (nebo do misky) a pomalu přiléváme vlažnou vodu a těsto zpracujeme. Těsto není ani tuhé ani tekoucí. Nakonec zapracujeme olivový olej.

  • Necháme kynout asi 45 minut v nádobě od robota, následně rozdělíme těsto na 2 stejné díly.

  • Těsto dáme na plech, já jsem ho rozetřela stěrkou (holt bezlepkové těsto), který máme vyložený pečícím papírem. Poklademe dle naší chuti a fantazie - zeleninou, uzeninou, rybou....

  • Sugo jsem si připravila sama. Je to snadné - 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 hrsti rajčátek a olivový olej. Osmažíme cibulku a česnek na olivovém oleji, pak přidáme rajčata, restujeme do měkka, osolíme a rozmixujeme. Potřeme pizzu a zdobíme dále dle chuti.

  • Troubu si necháme rozehřát na 220 °C a pečeme na plechu s pečícím papírem asi 25 minut.

  • Po upečení si necháme chutnat a budeme obdivovat, jak snadno se dá bezlepková pizza připravit!

 DSC_0041_1

 

Přeji Vám úspěšné pečení!

Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz