Lupiny psylia - rostlinný zdroj vlákniny
Indické slupky psylia pocházejí z rostliny, která je odedávna vysoce ceněna. V Indii jsou proto již více než 2000 let důležitou součástí tradiční kultury.
Slupky psylia v sobě stále skrývají zvláštní tajemství: vlákninu. Při kontaktu s vodou slupky psylia nabobtnají až na 20násobek svého objemu! Jakmile nasáknou tekutinu, vytvoří se gelovitá hmota, která je vynikajícím, přírodním a čistě rostlinným zdrojem rozpustné vlákniny.
Lupiny psylia - skutečný všestranný pomocník
Díky své neutrální chuti jsou stejně vhodné jako lněné semínko nebo chia semínka do müsli a kaší, do smoothies a koktejlů nebo jako pojivo při pečení chleba, rohlíků, koláčů, buchet apod. Jsou také skvělé k zahušťování polévek a omáček.
Zkuste si příští nedělní snídani připravit bezlepkové housky nebo je použijte jako náhradu vajec.
Doporučené použití:
do müsli, na pečení chleba, do koktejlů.
Užívejte 1 až 2 čajové lžičky až dvakrát denně, rozmíchané v dostatečném množství tekutiny (alespoň 0,25 l).
Informace o složení produktu a nutričních hodnotách naleznete níže.