🌾 Život bez lepku nemusí být omezující!

Vařte bez lepku chutně, pestře a s lehkostí. Moje nová kniha „Delikátně a zdravě bez lepku“ přináší 320 stran originálních receptů, které si zamilujete vy i vaše rodina. ❤️

Vhodné jako luxusní dárek pro celiaka.

👉 Objednat knihu 📚 

🍞 Bezlepkový mlynářův chléb, BIO, Bauck - test produktu

DSC_0028_1

🐇 Nikdo nechce kupovat zajíce v pytli a my to víme!

Bezlepkové produkty, které kupujete u nás, pravidelně testujeme a pokud výrobek nesplňuje přísná kritéria na: chuť, konzistenci, snadnost přípravy a samozřejmě složení z kvalitních, ideálně BIO nebo Demeter surovin, u nás ho již nekoupíte.

A to vám mohu garantovat, protože já bych nekvalitní nebo nechutné potraviny také nejedla... Potvrzuje Dagmar Matějková, majitelka eshopu. 

DSC_0031_1

Dnes přišla na řadu:  

Bezlepková SMĚS NA MLYNÁŘŮV CHLÉB, 7-zrnný, BIO, 500 g

DSC_0036_1

A jak to dopadlo? 

Posuďte sami. 

Příprava: 

Přidáte pouze 500 ml vlažné vody a 1 balení sušeného droždí. Použila jsem samozřejmě BIO droždí od společnosti BioVegan. 

Práce s těstem: 

Na bezlepkové těsto se s ním pracuje velmi dobře. Vodu se směsí a droždím jsem zpracovala v robotu a nechala vykynout v ošatce. Doporučuji, pokud se budete chtít těsta dotknout, ruce je potřeba mít vlhké nebo potřené olejem. Těsto kynulo asi 50 minut. 

Kdo nemá ošatku nebo by chtěl tento krok vynechat, nechá vykynout dle vlastní preference - v míse nebo třeba ve formě na chleba. 

Pro estetický dojem jsme chléb posypala slunečnicovými semínky. Můžete vynechat nebo použít jiná semínka. 

📺 Video z přípravy naleznete zde: Instagram celiakarna

Složení produktu: 

Ovesná celozrnná mouka* bez lepku 36 %, kukuřičný škrob*, semena 8 % (lněné semínko*, chia semínka (Salvia hispanica)* 2 %, semínka SEZAMU*, drcená dýňová semínka*, slunečnicová semínka*, modrý mák*, konopná semínka*), OVESNÉ celozrnné vločky* bez lepku, celozrnná mouka z hnědého prosa*, bramborový škrob*, pohankový kvásek* (pohanková mouka*), pohanková celozrnná mouka*, mořská sůl, zahušťovadlo: xantanová guma, slupky psyllia*

*z certifikované ekologické produkce, **z biodynamické produkce

Ke složení asi není, co dodat. 

DSC_0041_3

Výsledek pečení:

Chléb jsem pekla v litinovém hrnci asi 1 hodinu. Kdo nemá litinový hrnec, peče ve formě na chleba nebo třeba na plechu. 

Chléb je na povrchu křupavý a uvnitř vláčný. Chuťově vynikající, ale samozřejmě je určen pro milovníky semínkových chlebů. Chléb jsme konzumovali i na druhé den a je ve vynikající kondici. 

Pokud chléb nesníte, nakrájejte na porce a nechejte zamrazit. 

Vřele doporučuji! 

🛒 Zpět k nákupu