Superlativy jsou rozhodně na místě, protože chia semínka jsou bohatá nejen na cenné mastné kyseliny, ale také na vlákninu, vitaminy a minerály.
Pouhé 2 polévkové lžíce s 15 g chia semínek poskytují úžasné spektrum cenných živin!
Bez komplikací je můžete použít do müsli, smoothies, sójového jogurtu nebo pečiva.

Tip:
v domácím chlebu nejenže dodají důležité živiny, ale také ho udrží déle čerstvý a dodají mu jemný nádech.
Bohaté na omega-3 mastné kyseliny
Použití
Chia v chlebu: Jednoduše si upečte bochník chleba podle vlastního výběru s 10 % chia semínek - chutná úžasně křupavě a vydrží dlouho čerstvý.
Tradiční použití:
Původně se chia semínka používala v mexické kuchyni syrová nebo tepelně upravená, např. jako chutný přídavek do salátové zálivky se semínky nebo chia gelu. (Chia gel: 1 objem chia semínek necháme 20 minut bobtnat se 7 objemy vody a několikrát promícháme).
Tradiční nápoj - pinole: Tento nápoj se smíchal s ovocnými a zeleninovými šťávami a 2 lžícemi chia semínek, nechal se 10 minut nabobtnat a několikrát se zamíchal.
Informace o skladování
Skladujte prosím na suchém a chladném místě.
Složení produktu a nutriční hodnoty naleznete níže.