Mlynáři s bohatými znalostmi a zkušenostmi melou a zpracovávají většinu zrn pro bezlepkový rychlý chléb přímo ve vlastním mlýně Bauckhof. Každou várku analyzují ve vlastní mlýnské laboratoři.
![DSC_0054](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.celiakarna.cz/user/documents/upload/DSC_0054.jpg)
Do směsi na rychlý chléb stačí přidat vodu, promíchat, nalít do formy a začít péct - žádné čekání, žádné kynutí. A už po 60 minutách budete mít na stole čerstvý, doma upečený chléb.
Detailní postup přípravy naleznete níže, společně se složením produktu a nutričními hodnotami (detailní popis produktu).
![Rychlý chléb](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.celiakarna.cz/user/documents/upload/Rychlý chléb.jpg)
Zajímavosti:
Náš semínkový chléb je klasikou mezi bezlepkovými rychlými chleby. Díky vydatnému složení a kombinaci celozrnné rýžové mouky a quinoového kvásku má velmi typickou chlebovou chuť. Přirozeně bezlepkový, bez kvasnic a v recyklovatelném papírovém obalu.
Tento výrobek je registrován u Německé společnosti pro celiakii.
Výroba
Všechny bezlepkové výrobky od společnosti Bauckhof jsou po výrobě a zabalení kontrolovány na bezlepkovost v laboratoři mlýna a jsou registrovány u Německé společnosti pro celiakii s analýzou lepku. Rychlý chléb Bauckhof je vhodný pro bezlepkovou dietu při celiakii a sprue.
![Chleb rychlý bez kynutí](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.celiakarna.cz/user/documents/upload/Chleb rychlý bez kynutí.jpg)
Použití
S každým sáčkem rychlého chleba Bauckhof pomáháte šetřit další a další metry čtvereční půdy před pesticidy. Je to dobré pro žížaly, dobré pro klima, dobré pro nás všechny.
Informace o skladování
Skladujte prosím na chladném a suchém místě.
Rychlá příprava
Přidejte pouze vodu, bez droždí. Takto je to snadné:
- Troubu předehřejte na 225 °C horního a spodního ohřevu (značka plynu 4).
- Rychlou chlebovou směs krátce rozmíchejte v 500 ml vlažné vody metličkou nebo ručním mixérem.
- Nenecháváme vykynout.
- Těsto ihned vlijte do vymazané formy na chléb (25 x 10 cm).
- Povrch uhlaďte vodou a poté potřete olejem.
- Chléb pečte při 225 °C 50-60 minut.
Před krájením vyjměte chléb z formy a nechte jej vychladnout na mřížce.
Příprava v pekárně (funguje pouze s droždím) Do nádoby na pečení nejprve přidejte 450 ml studené vody, poté směs na rychlý chléb a 1 balíček sušeného droždí. Pokud je to možné, pečte v rychlém programu na nastavení "tmavý". Během hnětení těsto 2 až 3krát uvolněte od okrajů, aby se optimálně promíchalo.
Mouky a těsta nejsou určeny ke konzumaci v syrovém stavu a musí se vždy důkladně prohřát.
Informace o složení produktu a nutriční informace naleznete níže.