Bezlepková směs na pečení, JABLEČNÝ KOLÁČ, BIO, 500 g
Babička Baucková také ráda v neděli pekla pro rodinu. Nejraději měla jablečný koláč, rychlý a vláčný. Tuto vzpomínku v Baucku využili jako příležitost k vytvoření lahodné bezlepkové směsi na pečení, která splňuje naše přání o BIO jablečném koláči. Musí být rychlý a snadný na přípravu a určitě bude mít úspěch - i pro lidi, kteří v kuchyni netráví mnoho času.
A tady je: Rychlý jablečný koláč bez lepku.
Nyní se samozřejmě objevují otázky:
- Je náš jablečný koláč bezlepkový?
- A lze směs připravit také jako rychlý veganský jablečný koláč?
Jasná odpověď zní: ano a ano. Na tento koláč používáme rýžovou mouku. Ta je přirozeně bezlepková. Každá várka je navíc kontrolována v laboratoři na lepek. A rychlý jablečný koláč lze samozřejmě připravit i jako veganský.
Bez GMO, bez aromat, bez syntetických látek. barviv, bez syntetických konzervantů, bez bílého cukru, čistě rostlinného původu.
Pár slov o výrobci
Společnost Bauck byla založena v roce 1969 za účelem prodeje ekologických produktů a produktů Demeter.
I dnes je podpora BIO dynamického zemědělství jedním z nejdůležitějších cílů tohoto výrobce přírodních potravin. Zdravé müsli, vynikající mouky, směsi na pečení vláčných koláčů, dortů a chleba, výživné kaše a slané zeleninové směsi, často bezlepkové, bez pšenice a veganské - společnost Bauck nyní prodává pod značkou Bauck Mühle přibližně 150 výrobků.
Vždy pod heslem:
"BIO. Z lásky k budoucnosti."
Bauck Mühle se zasazuje o inovativní receptury, které využívají výhradně BIO a Demeter suroviny a snadno se připravují.
Od roku 2005 se mlýn specializuje také na bezlepkové výrobky, na kterých si může pochutnat celá rodina. Přispívá k tomu vlastní bezlepkový mlýn, zařízení na míchání bezlepkových směsí a vlastní bezlepková laboratoř.
Směs na pečení mramorového koláče, bábovky nebo muffinů je certifikovaná jako bezlepková. Každou šarži našich bezlepkových produktů analyzujeme v naší laboratoři ihned po výrobě, abychom zajistili, že neobsahuje lepek. Všechny bezlepkové výrobky jsou registrovány u Německé společnosti pro celiakii.
Návod na přípravu:
Příprava s máslem a vejcem
Přidáte:
- 1 sáček směsi na pečení (250 g),
- 3 vejce,
- 125 g změklého másla,
- cca 500 g (oloupaných) jablek nakrájených na čtvrtky
Veganská varianta:
- 1 sáček směsi na pečení (250 g),
- 50 g margarínu,
- 100 g sójového jogurtu,
- 100 g jablečného pyré a přibližně 500 g (oloupaných) jablek nakrájených na čtvrtky
Příprava:
- oloupejte a nakrájejte jablka na čtvrtky,
- vymažte formu (25 cm) nebo dortovou formu a předehřejte troubu,
- směs na pečení smícháme v míse ručním mixérem s ostatními surovinami, dokud nevznikne krém,
- těsto nalijte do vymazané formy nebo na vysypaný plech,
- poté na povrchu podélně nakrájejte čtvrtky jablek a rovnoměrně je rozprostřete na těsto.
Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180 °C (horní a dolní ohřev) přibližně 45 minut.
Složení a nutriční informace naleznete níže.
Kategorie: | Bezlepkové směsi |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Položka byla vyprodána… |
Složení výrobku:
rýžová mouka* 48 %, řepný cukr*, tapiokový škrob*, kypřící prášek (kypřící látka: hydrogenuhličitan sodný, okyselující látka: vinan sodný, kukuřičný škrob*), vanilka*, mořská sůl.
* = z ekologického zemědělství
Výživové hodnoty a výsledky analýzy na 100 g
Energie kJ / kcal 1600 kJ / 376 kcal
Tuk 0,5 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 88 g z toho cukr 45 g
Vláknina 1,1 g
Bílkoviny 3,9 g
Sůl 0,78 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.