Jarní závitky jsou nejoblíbenějším asijským jídlem - s bezlepkovým rýžovým papírem Arche je připravíte snadno a rychle.

Listy rýžového papíru o průměru 18 cm mají ideální velikost pro přípravu lahodného jídla, tz. finger food - jídlo, které jíme prsty.
Vaší fantazii se meze nekladou - veganské, bio, vegetariánské, bezlepkové, všechno je možné!

Typickou náplní této lehké speciality je zelenina, jako je mrkev, bílé zelí, klíčky nebo rýžové nudle.
Vyzkoušejte závitky za studena jako letní závitky nebo závitky pro štěstí a smažené jako jarní závitky. Výborně k nim chutnají tradiční sójové asijské omáčky v bezlepkové variantě tzv. Tamari.

Příprava:
Připravte a okořeňte náplň. Připravte si hluboký talíř s teplou vodou. Jednotlivé listy rýžového papíru vložte na 30 sekund do vody.
Na každý list rýžového papíru dejte 2 lžíce náplně, přehněte boky a pevně srolujte.
Video recept - krok za krokem naleznete níže:
Závitky podávejte nesmažené, smažte je na pánvi s trochou oleje dozlatova, fritujte nebo potřete trochou oleje a upečte v troubě dokřupava.

Složení produktu a nutriční hodnoty naleznete níže.