Bez GMO, bez aromat, bez syntetických barviv, bez syntetických konzervantů, bez bílého cukru, čistě rostlinného původu, neslazené, bez lepku.
Kaštanová mouka Bauckhof je certifikovaná jako bezlepková a vhodná pro bezlepkovou dietu při celiakii a sprue. Kaštanová mouka Bauckhof BIO je kontrolována v mlýnské laboratoři na přítomnost lepku a registrována u Německé společnosti pro celiakii pomocí analýzy lepku.
Použití kaštanové mouky
Kaštanová mouka se sladkou oříškovou chutí se vyrábí ze sladkých kaštanů (maronia). Až do konce 19. století byla základní potravinou venkovského obyvatelstva v horských oblastech jižní Evropy. Kaštanová mouka je vynikající pro pečení koláčů, chleba a pečiva. Kaštanovou moukou Bauckhof jednoduše nahraďte až 20 % mouky, kterou běžně používáte.

TIP na recept
Castagnaccio Pro milovníky kaštanů. Jihoitalská specialita je něco mezi koláčem a chlebem. Hodí se k silnému červenému vínu.
300 g kaštanové mouky, 4 lžíce olivového oleje, 50 g nahrubo nasekaných piniových oříšků, 150 ml vody, 1 lžička jemně nasekaného rozmarýnu, 1/2 lžičky soli, 50 g sultánek, 3 lžíce cukru, olivový olej. Sultánky namočíme na 20 minut do horké vody.
Kaštanovou mouku, cukr, sůl a rozmarýn smícháme s olejem a takovým množstvím vody, aby vzniklo husté těsto. Vmíchejte okapané sultánky a piniové oříšky. Těsto nalijte do mělké formy vyložené pečicím papírem (max. 2 cm silné). Pokapejte olivovým olejem a pečte při 200 °C asi 45-60 minut, dokud povrch nebude vypadat jako suchá popraskaná zemina.
Pár slov o výrobci
Bauckhof je jedním z nejstarších ekologických zemědělských podniků v Německu. Kromě produkce přírodních potravin provozujeme kontrolované ekologické zemědělství, sociálně-terapeutické zařízení, pekárnu, mlékárnu, penzion, větrnou elektrárnu a mnoho dalšího.
Složení a nutriční hodnoty naleznete níže.