Bezlepková směs na VÁNOČKU, BIO, 500 g

119 Kč 238 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
8.10.2025
Možnosti doručení

Nadýchaná, lehká a bezlepková.

Tato směs na pečení bezlepkového kynutého copu (vánočky) lze připravit buď s čerstvým, nebo sušeným droždím. Díky přesnému návodu se recept určitě podaří.

Nadýchaná struktura těsta zajišťuje vánočku bez lepku s jedinečnou chutí. Pro tuto směs na pečení byla vybrán bezlepkový pšeničný škrob v BIO kvalitě, protože zaručuje úspěšnou přípravu. Samozřejmě je pravidelnými analýzami zajištěna mezní hodnota 20 ppm.

Příprava

Přidáme: 65 g másla, 235 ml mléka, nastrouhanou kůru z čtvrtiny citronu, 1 balíček sušeného droždí, 2 vejce, až 60 g rozinek, podle chuti cukr na posypání;

Doba přípravy: cca 40 min; Doba kynutí: 4–5 hod; Doba pečení: 15–17 min;

Příprava:

  • V hrnci zahřejte máslo a mléko, dokud se máslo nerozpustí. Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu (cca 30 °C). Smíchejte mouku, sušené droždí a citronovou kůru v míse.
  • Případně přidejte rozinky. Přidejte jedno vejce a bílky z druhého vejce. Žloutek zakryjte 1/2 lžící mléka a odložte stranou.
  • Teplou směs másla a mléka přidejte k mouce a hněťte asi 10–15 minut.
  • Mírně lepkavé těsto shromážděte škrabkou, volně přikryjte utěrkou a nechte asi 3–4 hodiny kynout na teplém místě bez průvanu. Těsto by mělo zhruba zdvojnásobit svůj objem.
  • Připravte si vymazaný plech. Po vykynutí těsto krátce prohněťte, rozdělte na 3 stejné podlouhlé části a nechte 10 minut odpočinout.
  • Z každé části vytvarujte váleček o tloušťce asi 2,5 cm.
  • Položte prameny těsta vedle sebe na vymazaný plech a opatrně je překryjte, aby vznikl cop. Pokud se prameny těsta při překrývání zlomí, smíchejte celé těsto, přidejte trochu vlažného mléka a znovu vytvarujte.
  • Hotový cop potřete směsí žloutku a mléka a nechte 1 hodinu kynout.
  • Předehřejte troubu na 250 °C (horní/spodní ohřev). Cop znovu potřete směsí mléka a žloutku a posypte hrubým cukrem.
  • Pečte v horké troubě na střední úrovni nejprve 5 minut při 250 °C, poté snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 10–12 minut. Cop vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Tip: Pokud používáte čerstvé droždí, nejprve rozpusťte 1/2 kostky v teplé směsi mléka a másla a nechte trochu vykynout.

Složení a nutriční hodnoty naleznete níže. 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: 

bezlepkový PŠENIČNÝ škrob*, kukuřičná mouka*, celozrnná rýžová mouka*, surový třtinový cukr*, bramborová vláknina*, psylliové slupky*, mořská sůl, kardamom*, vanilka*
* = Složky z ekologického zemědělství.

Nutriční hodnoty a výsledky analýzy na 100 g
Energie kJ / kcal 1482 kJ / 351 kcal
Tuk 0,8 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 80 g z toho cukry 14,1 g
Vláknina 5,7 g
Bílkoviny 3,0 g
Sůl 0,1 g

Výrobce garantuje nepřítomnost lepku. 

Právní označení produktu Směs na pečení bez lepku
Distributor Spielberger GmbH; Burgermühle, 74336 Brackenheim, Německo; info@spielberger-muehle.de

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Bezlepkové směsi
Hmotnost: 0.55 kg
EAN: 4022381037891

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: