Rolky či šneci se skořicí - báječná kombinace chutí a to vše bez lepku
Vyzkoušeli jsme pro Vás! S video receptem.
S bezlepkovou a veganskou směsí na pečení vykouzlíte během chvilky lahodné skořicové rolky, které si můžete vychutnat ke snídani i jako sladkou svačinku mezi jídly. Vzdušné, nadýchané těsto se směsí cukru a skořice vytváří nebeskou chuť.
Kořeněná, lahodná vůně cejlonské skořice z kontrolovaného BIO zemědělství dodává skořicovým šnekům nezaměnitelnou chuť, po které se vám budou sbíhat sliny.

Jak na přípravu?
Na skořicové rohlíčky budete potřebovat:
- 90 g měkkého másla nebo veganského margarínu.
- 7 g pekařského droždí
- 250 ml vlažné vody
Příprava:
- Vložte mouku a droždí do mísy a vše promíchejte. Nyní přidejte 50 g měkkého margarínu a vodu a vše hněťte asi 3 minuty ručním mixérem s hákem na těsto. Těsto nechte 30 minut odpočívat na teplém místě, přikryté vlhkou kuchyňskou utěrkou.
- Těsto rozválejte na obdélník (přibližně 30 x 40 cm). Můžete k tomu použít trochu bezlepkové mouky. Nyní těsto potřete zbylými 40 g měkkého margarínu a nechte asi 3 cm široký okraj, který před srolováním potřete vodou. Margarín rovnoměrně posypte směsí cukru a skořice a poté těsto opatrně srolujte do rolády, přičemž začněte od delší strany.
- Těsto nakrájejte na plátky silné asi 2 až 3 cm a skořicové rohlíčky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Skořicové rohlíčky nechte 30 minut odpočívat. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C konvekční nebo 200 °C horní/spodní ohřev a do trouby postavte mísu naplněnou vodou.
Skořicové rohlíčky pečte přibližně 20 - 30 minut.
Ano, naše produkty testujeme. Zde Video recept
Naše hodnocení:
Velmi snadná práce s těstem, nelepí. Možná zbytečně moc cukru se skořicí, nepoužili jsme vše. Konzistence pevná, ale vláčná, chuť velmi příjemná a skořicová, jak jinak. Na druhý den se dají normálně konzumovat. Doporučujeme si je na druhý den nahřát:-), udělat si kávu, čaj nebo kakao a nic neřešit. Jen tak si žít...
Tip:
Chutnají výborně i vlažné. Můžete je také naplnit pudinkem a sultánkami, nasekanými ořechy, ořechovým pyré nebo kousky čokolády a banánu. Nebo je můžete také potřít polevou.
Složení produktu naleznete níže.