Pro bezlepkové muffiny s jablečnou drobenkou byly vybrány ty nejkvalitnější suroviny značky Demeter. Demeter je nejstarší ekologická organizace. Její členové pracují podle přísných směrnic a dosahují podstatně více než jen minimálních standardů označení EU jako BIO.
Bez GMO, bez aromat, bez syntetických látek. barviv, bez syntetických konzervantů, bez bílého cukru, čistě rostlinného původu.
Pár slov o výrobci
Společnost Bauck byla založena v roce 1969 za účelem prodeje ekologických produktů a produktů Demeter.
I dnes je podpora BIO dynamického zemědělství jedním z nejdůležitějších cílů tohoto výrobce přírodních potravin. Zdravé müsli, vynikající mouky, směsi na pečení vláčných koláčů, dortů a chleba, výživné kaše a slané zeleninové směsi, často bezlepkové, bez pšenice a veganské - společnost Bauck nyní prodává pod značkou Bauck Mühle přibližně 150 výrobků.
Vždy pod heslem:
"BIO. Z lásky k budoucnosti."
Bauck Mühle se zasazuje o inovativní receptury, které využívají výhradně BIO a Demeter suroviny a snadno se připravují.
Od roku 2005 se mlýn specializuje také na bezlepkové výrobky, na kterých si může pochutnat celá rodina. Přispívá k tomu vlastní bezlepkový mlýn, zařízení na míchání bezlepkových směsí a vlastní bezlepková laboratoř.
Směs na pečení mramorového koláče, bábovky nebo muffinů je certifikovaná jako bezlepková. Každou šarži našich bezlepkových produktů analyzujeme v naší laboratoři ihned po výrobě, abychom zajistili, že neobsahuje lepek. Všechny bezlepkové výrobky jsou registrovány u Německé společnosti pro celiakii.
Návod na přípravu:
Směs na pečení na 12 ovesných muffinů
- Příprava 15 minut
- Doba pečení přibližně 30 minut
Přidejte:
- 175 g měkkého másla,
- 1 vejce,
- 200 g jablek nakrájených na kostičky (nejlépe koláčové odrůdy, např. Elstar nebo Boskoop)
Volitelné:
1/2 lžičky skořice, 30 g mandlových lupínků (na drobenku).
Těsto pro vegany (náhrada másla a vejce):
- 100 g měkkého margarínu,
- 100 ml jablečného pyré
- 200 g jablek nakrájených na kostičky (nejlépe koláčové odrůdy, jako je Elstar nebo Boskoop)
Postup přípravy:
- Směs dejte do mísy a přidejte ostatní suroviny (máslo, vejce nebo veganskou variantu).
- Vypracujte těsto.
- 1/3 těsta dejte stranou. Do 2/3 těsta zapracujte nakrájená jablka na kostičky.
- Do formy nebo formiček na muffiny dejte na dno těsto s jablky a následně těsto bez jablek.
- Můžete posypat těsto skořicí a mandlovými lupínky.
- Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte cca. 30 minut.
TIP:
Podávejte s vanilkovou omáčkou nebo třeba se šlehačkou.
Složení a nutriční informace naleznete níže.