Vážení a milí zákazníci, 

opět jsme pro Vás přivezli BEZLEPKOVÉ NOVINKY. Vánoční limitky, nové druhy těstovin, bezlepkové pečivo nebo cereálie. Vše 100 % bez lepku, ovšem plné chuti a bez chemie

Přejeme Vám příjemné nakupování!  

Bezlepková SMĚS NA CHLÉB, Můj křupavý chléb, BIO, 480 g

Se směsí na pečení Mein Krustenbrot si můžete doma snadno vykouzlit vlastní lahodný chléb s úžasně křupavou kůrkou - přirozeně veganský, bez kvasnic a bez lepku!

Zejména milovníci kváskového chleba si s ovesným kváskem ve směsi na pečení chleba snadno poradí. Aromatická kůrka a jemná kombinace koření z koriandru, fenyklu, anýzu a kmínu vykouzlí velmi zvláštní chuť.

Díky pečlivě vybraným BIO ingrediencím je Mein Krustenbrot také ideálním zdrojem vlákniny.

DSC_0003_2

Pojďme si chléb společně upéct! 

Na křupavý chléb budete potřebovat

  • 450 ml vody
  • 3 polévkové lžíce (30 ml) octa (např. jablečného)
  • 1 balení prášku do pečiva bez lepku nebo 1 balení sušeného droždí

Poznámka: Přidání octa slouží pouze ke konzervaci chleba, takže zůstane déle čerstvý. Vůně a chuť octa se během pečení rozptýlí.

Já jsem pekla s práškem do pečiva a ve formě na toustový chléb. 

Křupavy

Postup: 

  • Předehřejte troubu na konvekční nebo horní/spodní ohřev na 250 °C a vložte do ní nepropustnou nádobu naplněnou vodou.
  • Do mísy dejte směs na chléb, vodu, prášek nebo droždí a ocet a krátce promíchejte ručním mixérem s hákem na těsto, dokud nezískáte hladké těsto (max. 1 až 2 minuty). Těsto nehněťte příliš dlouho! Pokud použijete prášek do pečiva nechejte těsto pouze krátce odpočinout, v případě droždí nechejte 30 minut na teplém místě kynout. 
  • Nyní těsto opatrně vyklopte z mísy bez hnětení (v případě potřeby použijte škrabku na těsto) na plech vyložený pečicím papírem. Těsto již dále nehněťte, jinak nebude nadýchané! Hrubý povrch dodá po upečení chlebu rustikální křupavý vzhled.

Křupavy1

TIP: Chléb nařízněte 2-3 cm hluboko (např. do tvaru kříže).

Křupavý chléb poprašte velkým množstvím mouky a pečte ho v předehřáté troubě při 250 °C v konvektomatu 10 minut a poté 45 minut při 220 °C nebo při 250 °C na horním/spodním ohřevu 55 minut.

Křupavý chléb si vychutnejte po vychladnutí na mřížce.

Detailní složení produktu naleznete níže. 

Můžeme doručit do:
26.11.2024
Možnosti doručení
Skladem
Značka: BioVegan
109 Kč 227 Kč / 1 kg
Kategorie: Bezlepkové směsi
Hmotnost: 0.5 kg
Křupavý chléb bez lepku, eshop.celiakarna.cz
Bez laktózy BIO
Od 999,- Kč doprava ZDARMA + rychlé doručení.
Od 999,- Kč doprava ZDARMA + rychlé doručení.
Výhody pro registrované zákazníky
Slevový program pro registrované zákazníky

Složení: 

Celozrnná ovesná mouka* (bezlepková), celozrnná rýžová mouka*, kukuřičný škrob*, kukuřičná mouka*, tapiokový škrob*, celozrnná pohanková mouka*, ovesný kvásek* (bezlepkový), lněný protein*, bramborový škrob*, sůl, slupky psyllia*, rýžový sirup*, okyselující látka: (koriandr*, fenykl*, anýz*, kmín*). (Může obsahovat stopy sóji, celeru, hořčice, sezamu, lupiny a jedlých ořechů).Celozrnná ovesná mouka* (bezlepková), celozrnná rýžová mouka*, kukuřičný škrob*, kukuřičná mouka*, tapiokový škrob*, celozrnná pohanková mouka*, ovesný kvásek* (bezlepkový), lněný protein*, bramborový škrob*, sůl, slupky psyllia*, rýžový sirup*, okyselující látka: (koriandr*, fenykl*, anýz*, kmín*).

(Může obsahovat stopy sóji, celeru, hořčice, sezamu, lupiny a jedlých ořechů).

*Z certifikovaného ekologického zemědělství.

Obsahuje následující alergenní složky: Oves (bez lepku), kukuřice.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: