Bio mouka z hroznových semen společnosti Govinda se získává šetrným lisováním za studena ze semen na slunci vyzrálých červených hroznů z kontrolovaného ekologického pěstování. Hroznová semena jsou mezi potravinami nejbohatším přírodním zdrojem oliomerních prokyanidinů (OPC), sekundárních rostlinných látek ze skupiny polyfenolů.
Hroznová semínka jsou díky svým bioaktivním složkám mezi všemi potravinami jedinečná. Kromě toho se mouka z hroznových jader vyznačuje přirozeně vysokým obsahem vlákniny a také minerálních látek / stopových prvků, vápníku, hořčíku a železa.
Mouku z hroznových jader lze použít mnoha způsoby, např. jako přísadu do pečiva (stačí nahradit 5-7 % běžné mouky moukou z hroznových jader), do chleba, rohlíků, pizzy, koláčů, polévek a dezertů.
Co třeba ji přidat do této bezlepkové Pizzy? Naše bezlepkové recepty naleznete na blogu celiakarna.cz.

Olej z hroznových jader by se neměl užívat společně s mléčnými výrobky, protože bílkoviny obsažené v těchto výrobcích snižují antioxidační účinek OPC. Alternativně lze použít rýžový, sójový nebo ovesný nápoj.
Dobře snášená má vysoký obsah OPC, více než 50 % vlákniny a má nízký obsah sodíku.
Výroba
V popředí je ruční práce a důraz na detail
Použití
Pro přidání do smoothies v müsli apod.
Další poznámky
Ekologický přírodní produkt, šetrný k životnímu prostředí, vyrobený bez dětské práce
Informace o skladování
Skladujte na chladném a suchém místě
Složení produktu a nutriční hodnoty naleznete níže.