BIO bezlepková směs na chléb „Wunderbrod s ořechy je jednou ze tří křupavých druhů chleba Wunderbrød, do kterého stačí přidat pouze vodu. Jediné, co musíte udělat, je chléb upéct a tento jedinečně chutný celozrnný ovesný chléb je hotový.
Náš Wunderbrød s ořechy na první pohled:
- Celozrnný ovesný chléb s ořechy
- Bez lepku, bez mouky, bez droždí
- Přírodní zdroj bílkovin v BIO kvalitě
- Bohatý na vlákninu a omega-3 mastné kyseliny
- Rychlá a snadná příprava
Oves v severním Německu hraje důležitou roli. Oves je jedním z nejstarších druhů obilovin a je vhodný pro ekologické zemědělství. Ve Skandinávii tradičně pečou chléb z ovsa a semen. Na základě této inspirace v Baucku vyvinuli Wunderbrød.
Wunderbrød s ořechy přirozeným zdrojem bílkovin, díky složení z ovsa a semínek je bohatý na vlákninu a omega-3 mastné kyseliny - a vyrábí se bez droždí a mouky.

Jak na přípravu?
Je to tak jednoduché!
Původní norská příprava na plechu:
- Obsah sáčku rozmíchejte v 1 litru studené vody a nechte alespoň 3 hodiny namočené.
- Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.
- Vložíme do studené trouby a pečeme bez předehřívání při horním a dolním ohřevu 200 °C přibližně 80 minut.
Kde se tato směs vyrábí?
Speciální bezlepkový mlýn - zakoupený od švýcarské armády - zvládne až 18 tun denně a mele pro nás pouze bezlepkové mouky. Nachází se v oddělené budově, abychom zabránili kontaminaci produkty obsahujícími lepek.
Každá šarže bezlepkové mouky je testována v naší vlastní mlýnské laboratoři, abychom zajistili, že je bezlepková. K tomuto účelu jsme také zřídili bezprašnou místnost na mouku.
Složení produktu a nutriční informace naleznete níže.