Vážení zákazníci, náš bezlepkový obchod Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 Holešovice je Vám k dispozici v PO - PÁ od 10.00 - 18.00 hod. a v SO od 9.00 - 12.00 hod. Těšíme se na Vaši návštěvu.
Novinka BIO
Značka: BioVegan

Bezlepková SMĚS NA CHLÉB, Můj křupavý chléb, BIO, 480 g

109 Kč 109 Kč / 1 ks
Skladem

Se směsí na pečení Mein Krustenbrot si můžete doma snadno vykouzlit vlastní lahodný chléb s úžasně křupavou kůrkou - přirozeně veganský, bez kvasnic a bez lepku!

Zejména milovníci kváskového chleba si s ovesným kváskem ve směsi na pečení chleba snadno poradí. Aromatická kůrka a jemná kombinace koření z koriandru, fenyklu, anýzu a kmínu vykouzlí velmi zvláštní chuť.

Díky pečlivě vybraným BIO ingrediencím je Mein Krustenbrot také ideálním zdrojem vlákniny.

DSC_0003_2

Pojďme si chléb společně upéct! 

Na křupavý chléb budete potřebovat

  • 450 ml vody
  • 3 polévkové lžíce (30 ml) octa (např. jablečného)
  • 1 balení prášku do pečiva bez lepku nebo 1 balení sušeného droždí

Poznámka: Přidání octa slouží pouze ke konzervaci chleba, takže zůstane déle čerstvý. Vůně a chuť octa se během pečení rozptýlí.

Já jsem pekla s práškem do pečiva a ve formě na toustový chléb. 

Křupavy

Postup: 

  • Předehřejte troubu na konvekční nebo horní/spodní ohřev na 250 °C a vložte do ní nepropustnou nádobu naplněnou vodou.
  • Do mísy dejte směs na chléb, vodu, prášek nebo droždí a ocet a krátce promíchejte ručním mixérem s hákem na těsto, dokud nezískáte hladké těsto (max. 1 až 2 minuty). Těsto nehněťte příliš dlouho! Pokud použijete prášek do pečiva nechejte těsto pouze krátce odpočinout, v případě droždí nechejte 30 minut na teplém místě kynout. 
  • Nyní těsto opatrně vyklopte z mísy bez hnětení (v případě potřeby použijte škrabku na těsto) na plech vyložený pečicím papírem. Těsto již dále nehněťte, jinak nebude nadýchané! Hrubý povrch dodá po upečení chlebu rustikální křupavý vzhled.

Křupavy1

TIP: Chléb nařízněte 2-3 cm hluboko (např. do tvaru kříže).

Křupavý chléb poprašte velkým množstvím mouky a pečte ho v předehřáté troubě při 250 °C v konvektomatu 10 minut a poté 45 minut při 220 °C nebo při 250 °C na horním/spodním ohřevu 55 minut.

Křupavý chléb si vychutnejte po vychladnutí na mřížce.

Detailní složení produktu naleznete níže. 

Možnosti doručení
Můžeme doručit do:
25.6.2024
Kategorie: Bezlepkové směsi
Hmotnost: 0.5 kg
Certifikovaný BIO eshop
Certifikovaný BIO eshop CZ-BIO-002
Od 1.499,- Kč doprava ZDARMA + rychlé doručení.
Od 1.499,- Kč doprava ZDARMA + rychlé doručení.
Výhody pro registrované zákazníky
Slevový program pro registrované zákazníky

Složení: 

Celozrnná ovesná mouka* (bezlepková), celozrnná rýžová mouka*, kukuřičný škrob*, kukuřičná mouka*, tapiokový škrob*, celozrnná pohanková mouka*, ovesný kvásek* (bezlepkový), lněný protein*, bramborový škrob*, sůl, slupky psyllia*, rýžový sirup*, okyselující látka: (koriandr*, fenykl*, anýz*, kmín*). (Může obsahovat stopy sóji, celeru, hořčice, sezamu, lupiny a jedlých ořechů).Celozrnná ovesná mouka* (bezlepková), celozrnná rýžová mouka*, kukuřičný škrob*, kukuřičná mouka*, tapiokový škrob*, celozrnná pohanková mouka*, ovesný kvásek* (bezlepkový), lněný protein*, bramborový škrob*, sůl, slupky psyllia*, rýžový sirup*, okyselující látka: (koriandr*, fenykl*, anýz*, kmín*).

(Může obsahovat stopy sóji, celeru, hořčice, sezamu, lupiny a jedlých ořechů).

*Z certifikovaného ekologického zemědělství.

Obsahuje následující alergenní složky: Oves (bez lepku), kukuřice.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: