Ideální bezlepkový chléb na každý den
Náš BIO chléb 7 semínek na první pohled:
- Bezlepkový a v bio kvalitě
- S celozrnným ovsem
- Vydatná semínka pro skvělou chuť
- Rychlá a snadná příprava
Bezlepkový a veganský, vyrobený z kvalitního celozrnného ovsa.
Do chleba je přidáno také lněné semínko, chia semínka, sezamová semínka, dýňová a slunečnicová semínka, modrý mák a konopí.
Mlynářův chléb se také velmi snadno připravuje. Stačí přidat vodu a balíček sušeného droždí. To je vše.
Příprava:
Přidejte: 1 sáček sušeného droždí a 500 ml vlažné vody.
1. Obsah sáčku, droždí a vlažnou vodu krátce promíchejte hákem na těsto, aby vzniklo hladké těsto.
2. Těsto v míse stlačte navlhčenýma rukama nebo škrabkou na těsto.
3. Vložte na plech vyložený pečicím papírem nebo do vymazané bochníkové formy (25 x 10 cm).
3. Navlhčenýma rukama nebo škrabkou na těsto chléb uhladíme a vytvarujeme do kulaté formy. Tip: Před pečením posypte 3-4 lžícemi semínek.
4. Chléb přikryjeme a necháme 30 minut kynout na teplém místě. Předehřejte troubu na 250 °C (horní/spodní ohřev).
5. Chléb pečte 10 minut při 250 °C uprostřed trouby, poté snižte teplotu pečení na 220 °C a pečte dalších 50 minut.
Kde se tato směs vyrábí?
Speciální bezlepkový mlýn - zakoupený od švýcarské armády - zvládne až 18 tun denně a mele pro nás pouze bezlepkové mouky. Nachází se v oddělené budově, abychom zabránili kontaminaci produkty obsahujícími lepek.
Každá šarže bezlepkové mouky je testována v naší vlastní mlýnské laboratoři, abychom zajistili, že je bezlepková. K tomuto účelu jsme také zřídili bezprašnou místnost na mouku.
Složení produktu a nutriční informace naleznete níže.