Bauckhof je jednou z nejstarších farem Demeter v Německu, což z ní dělá skutečného průkopníka v oblasti výroby přírodních potravin té nejvyšší kvality.
Co Bauckhof baví?
Vyrábět chutné a zdravé potraviny Demeter a BIO potraviny v souladu s tradicí, srdcem, rukama a rozumem.

Zajímavosti
Oves zde na severu Německa roste velmi dobře a dopravní cesta do ovesného mlýna Bauckhof je krátká. Mlynáři pak oves melou na jemnou chlebovou mouku. Každá várka se pak posílá do mlýnské laboratoře k ověření kvality. Tento výrobek je registrován u Německé společnosti pro celiakii.
Výroba
Každou šarži bezlepkových výrobků ihned po výrobě v Bauckhof analyzují ve vlastní laboratoři, aby zajistili, že jsou zcela bezlepkové. Všechny bezlepkové výrobky jsou registrovány u Německé společnosti pro celiakii.
Příprava na 10 ovesných rohlíků nebo housek
Potřebujeme:
500 g směsi na rohlíky/housky, 400 ml vody, 2 lžíce světlého octa (jablečný nebo bílý vinný ocet), 2 lžíce neutrálního oleje
Na posypaní nebo obalení: hrst ovesných vloček nebo semínek (nemusí být)
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 220 °C horní a dolní ohřev.
- Vložte ovesné vločky nebo semínka do trouby.
- Směs smíchejte s vodou, olejem a octem a vytvořte těsto.
- Navlhčenýma rukama vytvarujte těsto do tvaru válečku a rozdělte ho na 10 stejných dílů.
- Obalte nebo posypte vločkami nebo semínky
- Položte na plech vyložený papírem na pečení.
- Poté rohlíky/housky přitiskněte asi na šířku palce, protože v troubě dobře vykynou.
- Vložte rohlíky/housky (bez kynutí) do předehřáté trouby. Z trouby je vyjměte asi po 35 minutách.
Další informace
Bez GMO, bez aromat, bez syntetických barviv, bez syntetických konzervantů, bez bílého cukru, čistě rostlinné, neslazené, bez lepku.
Informace o skladování
Skladujte na chladném a suchém místě.
Informace o složení produktu a nutričních hodnotách naleznete níže.