Bauckhof je jednou z nejstarších farem Demeter v Německu, což z nás dělá skutečného průkopníka v oblasti výroby přírodních potravin.
Co nás baví?
Vyrábět chutné a zdravé potraviny Demeter a biopotraviny v souladu s tradicí, srdcem, rukama a rozumem.

Zajímavosti
Oves zde na severu Německa roste velmi dobře a dopravní cesta do ovesného mlýna Bauckhof je krátká. Naši mlynáři pak oves melou na jemnou chlebovou mouku. Každá várka se pak posílá do mlýnské laboratoře k ověření kvality. Tento výrobek je registrován u Německé společnosti pro celiakii.
Výroba
Každou šarži našich bezlepkových výrobků ihned po výrobě analyzujeme v naší laboratoři, abychom zajistili, že jsou zcela bezlepkové. Všechny bezlepkové výrobky jsou registrovány u Německé společnosti pro celiakii.
A tak vypadají po upečení. Stačí přidat 400 ml. vlažné vody, 2 lžíce oleje a 2 lžičky octa. Bez kynutí, dejte na plech a pečte 35 minut při 220 °C.

Příprava na 10 ovesných rohlíků nebo housek
500 g směsi na rohlíky/housky, 400 ml vody, 2 lžíce světlého octa (jablečný nebo bílý vinný ocet), 2 lžíce neutrálního oleje
Na posypaní nebo obalení: hrst ovesných vloček nebo semínek (nemusí být)
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 220 °C horní a dolní ohřev.
- Vložte ovesné vločky nebo semínka do trouby.
- Směs smíchejte s vodou, olejem a octem pomocí háku na těsto nebo lžíce.
- Navlhčenýma rukama vytvarujte těsto do tvaru válečku a rozdělte ho na 10 stejných dílů.
- Obalte nebo posypte vločkami nebo semínky
- Položte na plech vyložený papírem na pečení.
- Poté rohlíky/housky přitiskněte asi na šířku palce, protože v troubě dobře vykynou.
- Vložte rohlíky/housky (bez kynutí) do předehřáté trouby. Z trouby je vyjměte asi po 35 minutách.

Další informace
Bez GMO, bez aromat, bez syntetických barviv, bez syntetických konzervantů, bez bílého cukru, čistě rostlinné, neslazené, bez lepku.
Informace o skladování
Skladujte na chladném a suchém místě.
Informace o složení produktu a nutričních hodnotách naleznete níže.