Vážení zákazníci, z provozních důvodů bude ve dnech ČT 16.5. - SO 18.5.2024 náš bezlepkový obchod Šternberkova 1352/12, 170 00 Praha 7 Holešovice uzavřen. Těšíme se na Vás opět od PO 20.5.2024. Objednávky eshopu ČT-NE budou distribuovány také v PO 20.5.2024. Děkujeme za pochopení, eshop.celiakarna.cz

Bezlepkové HOUSKY mléčné - recept

 

Houstičky jsou křupavé na povrchu, vláčné a měkké uvnitř. Jsou nadýchané, ale přitom hezky křupnou. Nemohla jsem si pomoci, tak jsem tam šupla alespoň lžíci šrotovaných lněných semínek, abych to nějak ozdravila.

Tentokrát jsem si pomlela rýži natural a dále z bezlepkové mouky jsem přidala ještě bramborovou a tapiokovou. Tapiota je tam proto, že už jsem více bramborové neměla:-), V receptu, kterým jsem se inspirovala, byla pouze dvoj kombinace.
 
Holt, musím si sama u sebe udělat bezlepkový nákup, zde v eshopu. Jak je vidět, pořekadlo, že kovářova kobyla chodí bosa, zde platí 100%.
 
Pojďme se společně podívat na tento snadný a rychlý recept. 
 
  • Příprava 15 minut, pokud si mouku namelete sami, pokud máte kupovanou, uspoříte čas. Kynutí cca. 1 hodina, pečení asi 20 minut.

  • Bez lepku, vajec a bez masa

Pokud jste začátečníky v bezlepkovém pečení, připravili jsme pro Vás Balíček bezlepkového pekaře začátečníka, který obsahuje Psylium, Xantan, prášek do pečiva bez fosfátů a droždí.

DSC_0007

SUROVINY na 8 kusů bezlepkových housek:

 
 
 Chybí Vám něco bezlepkového? Nakoupit můžete zde v našem 100 % bezlepkovém eshopu!
 
 DSC_0025

POSTUP PŘÍPRAVY na bezlepkové snídaňové mléčné housky:

 
  • Pokud máme mlýnek, umeleme si mouku.

  • Pokud mlýnek nemáme, odměříme si mouku.

  • Do mouky přidáme sůl, semínka, xantanovou gumu, psylium a dobře promícháme.

  • Do vlažného mléka dáme panelu a droždí a necháme vzejít kvásek, můžete přidat trochu mouky.

  • Jogurt necháme dojít pokojové teploty.

  • K mouce přidáme jogurt a kvásek a vypracujeme těsto. Ke zpracování těsta použijeme robot nebo pracujeme ručně.

  • Necháme kynout asi 45 v nádobě od robota, poté uděláme koule a necháme je ještě dojít pod utěrkou asi 10 minut.

  • Troubu si necháme rozehřát na 240 °C a pečeme na plechu s pečícím papírem asi 20 minut.

  • Po upečení necháme na mřížce vystydnout.

DSC_0035
 

Nemáte doma jedno-druhové bezlepkové mouky nebo třeba bavlněný BIO pytlík na chleba, ve kterém můžete Vaše bezlepkové chleby skladovat? Vyzkoušejte náš bezlepkový eshop.celikarna.cz