Bez použití geneticky modifikovaných organismů nebo geneticky modifikovaných surovin, bez použití konzervačních látek a přísad.
Bauckhof je jedním z nejstarších ekologických zemědělských podniků v Německu. Kromě produkce přírodních potravin provozujeme kontrolované ekologické zemědělství, sociálně-terapeutické zařízení, pekárnu, mlékárnu, penzion, větrnou elektrárnu a mnoho dalšího.

Výroba
Bramborová mouka Bauckhof je kontrolovaně bezlepková. Naše bramborová mouka je testována na bezlepkovost v mlýnské laboratoři a je registrována u Německé společnosti pro celiakii.
Bramborová mouka je vhodná při celiakii a sprue.
Foto: Bezlepkový chléb s podmáslím, obsahuje tuto bramborovou mouku, recept naleznete na našem blogu celiakarna.cz

Použití
Bramborová mouka Bauckhof, bezlepková je jemný škrob vyrobený z nejlepších brambor. Ideální na pečení - moučníky, krémy, studené pokrmy, omáčky a polévky.
Bezlepkové housky s bramborovou moukou Bauckhof
Zde naše inspirace na parádní křupavé mléčné bezlepkové housky, kde byla použita tato bezlepková bramborová mouka.
Recepty na bezlepkové vaření a pečení jsou Vám k dispozici zde.

Recept na bramborové knedlíky z kuchyně Bauckhof:
Suroviny:
600 g vařených brambor, 40 g rozpuštěného másla, 100 g bramborové mouky, 1 vejce, 1 lžička soli
Postup přípravy:
Uvařené brambory prolisujte přes síto. Smícháme s ostatními přísadami. Z těsta vytvarujte knedlíky a vařte je asi 10 minut v mírně vroucí osolené vodě (nevařte). Jako obměnu můžete přidat kostičky slaniny, kostičky sýra nebo kostičky opečeného chleba.
Připraví se přibližně 12 knedlíků (koule).
Složení a další informace naleznete níže.